Activiteiten met
eetbare planten, bloemen
en paddenstoelen
Print de pagina print deze pagina

Gevulde portobello's

Dit kleurrijke vegetarische gerecht is heerlijk voor op de barbecue. Tip van De Natuurkok: varieer met de vulling van de portobello's. Er zijn talloze variaties mogelijk. 
 

Ingrediënten

- 4 Portobello's
- 200 gr Monchou
- 2 teentjes knoflook
- 1 el geraspte Grana Padano
- 4 kleine Oost-indische kersbladeren
- handje vol (citroen)basilicum
- klein plukje Tijm
- 1 hand vol komkommerkruidbladeren (jong)
- peper en zout
Bloemen ter garnering: Oost-indische kers, Komkommerkruid en Goudsbloem

 

Bereiding

Meng de Monchou met de fijn gesneden knoflookteentjes en de Grana Padano. Snij al het groen klein (Oost-indische kers, citroenbasilicum, komkommerkruid en tijm). Meng het door de Monchou en breng het op smaak met peper en zout. Dit mengsel gaat in de Portobello’s die je ontdaan hebt van hun steeltje. Garneer het geheel met bloemblaadjes en een komkommerkruidbloem. Een lust voor het oog en de smaakpapillen!

Meer weten

Pluk nooit iets wat je niet kent. Er zijn ook heel veel planten en paddestoelen die giftig zijn. Zorg dus dat je goed op de hoogte bent van wat eetbaar is en wat niet. Wij organiseren het hele jaar door workshops over eetbare planten en paddestoelen. Wil je ook een keertje meewandelen, meld je dan aan via de linkjes rechtsboven.

Tot slot

Pluk met respect voor de Natuur: niet te veel, niet het laatste exemplaar en zeker geen beschermde soorten.

Workshops
Zakelijk / groepen