Activiteiten met
eetbare planten, bloemen
en paddenstoelen
Print de pagina print deze pagina

Zevenblad-Couscoussalade

Een heerlijk gerecht voor een warme zomeravond: couscoussalade met ingrediënten uit de natuur, zoals Oost-Indische kersblad, zevenblad en munt. De Natuurkok doet er vis in, maar je kunt de couscoussalade ook vegetarisch maken. Smaakt ook heerlijk.

Ingrediënten

- 300 gr couscous
- 1 tl kruidenbouillonpoeder
- 1 blikje tonijn
- 1/2 komkommer
- 1 kleine courgette
- 1 paprika
- 1 flinke hand pijnboompitjes
- 1 flinke hand fijngesneden koriander
- 1 flinke hand fijngesneden zevenblad
- 1 flinke hand fijngesneden munt
- 1 kleine hand fijngesneden Oost-Indische kersblad 
- sap van een halve citroen 
- peper en zout

 

Bereiding

Meng de couscous met de bouillonpoeder en bereid het vervolgens zoals op de verpakking staat. Laat de tonijn uitlekken. Snij de komkommer over de lengte in 4 parten. Snij het binnenste (de zaadjes) eruit en de rest in stukjes. Snij de courgette en de paprika in kleine stukjes. Rooster de pijnboompitjes. Zodra de couscous afgekoeld is meng je alle ingrediënten door elkaar. Sprenkel het sap van de citroen over de salade. Voeg zo veel toe als dat je zelf lekker vind. Eventueel nog wat peper en zout erbij.

Meer weten

Pluk nooit iets wat je niet kent. Er zijn ook heel veel planten en paddestoelen die giftig zijn. Zorg dus dat je goed op de hoogte bent van wat eetbaar is en wat niet. Wij organiseren het hele jaar door workshops over eetbare planten en paddestoelen. Wil je ook een keertje meewandelen, meld je dan aan via de linkjes rechtsboven.

Tot slot

Pluk met respect voor de Natuur: niet te veel, niet het laatste exemplaar en zeker geen beschermde soorten.

Workshops
Zakelijk / groepen