Activiteiten met
eetbare planten, bloemen
en paddenstoelen
Print de pagina print deze pagina

Magnolia siroop

In maart / april bloeit de Magnolia. Wat een fantastische vroegbloeier is het toch. En Magnolia is eetbaar! Zodra de eerste bloemblaadjes vallen is het tijd om te gaan oogsten voor deze heerlijke siroop. 
 

Ingrediënten

- 60 gr blaadjes 
- 60 gr suiker 
- 100 ml water
 

Bereiding

Zet een pan met water op het vuur, los hierin de suiker op. Voeg de bloemblaadjes toe als alle suiker is opgelost.
Breng het geheel even aan de kook en laat het een paar minuutjes zachtjes pruttelen. Zeef het mengel door een neteldoek en giet de siroop in schone flessen.

Let op dat al je glaswerk goed schoon en steriel is ivm schimmelvorming.
De siroop is beperkt houdbaar en na opening moet je het bewaren in de koelkast.
Ga je grotere hoeveelheden maken, is het gebruik van citroenzuur aan te raden. 

Meer weten

Pluk nooit iets wat je niet kent. Er zijn ook heel veel planten en paddestoelen die giftig zijn. Zorg dus dat je goed op de hoogte bent van wat eetbaar is en wat niet. Wij organiseren het hele jaar door workshops over eetbare planten en paddestoelen. Wil je ook een keertje meewandelen, meld je dan aan via de linkjes rechtsboven.

Tot slot

Pluk met respect voor de Natuur: niet te veel, niet het laatste exemplaar en zeker geen beschermde soorten.

Workshops
Zakelijk / groepen