Activiteiten met
eetbare planten, bloemen
en paddenstoelen
Print de pagina print deze pagina

Walnotenwijn

Voor het maken van walnotenwijn gebruik je de onrijpe walnoten. De beste pluktijd van de onrijpe walnoten is begin/midden juni. Na 4 maanden rijpen is de wijn precies klaar voor de gure herfstavonden. Heerlijk bij een knapperend haardvuur of kampvuur.

Ingrediënten

- 10 walnoten
- 1 liter rode wijn
- 1 glas brandewijn
- 250 gr suiker
- 1 kaneelstokje
- 2 kruidnagels
- rasp van 1 biologische citroen
- 1 pot van 2 liter met deksel

Bereiden

Snij de walnoten in vieren en doe ze in een pot van 2 liter. Trek daar handschoenen voor aan want walnoten geven af. Doe de rest van de ingrediënten erbij. Goed schudden en 4 maanden wegzetten. Daarna met een kaasdoek alles eruit zeven en overgieten in flessen. De flessen nog 2-4 maanden laten staan om na te rijpen.

Meer weten

Pluk nooit iets wat je niet kent. Er zijn ook heel veel planten en paddestoelen die giftig zijn. Zorg dus dat je goed op de hoogte bent van wat eetbaar is en wat niet. Wij organiseren het hele jaar door workshops over eetbare planten en paddestoelen. Wil je ook een keertje meewandelen, meld je dan aan via de linkjes rechtsboven.

Tot slot

Pluk met respect voor de Natuur: niet te veel, niet het laatste exemplaar en zeker geen beschermde soorten.

Workshops
Zakelijk / groepen