Activiteiten met
eetbare planten, bloemen
en paddenstoelen
Print de pagina print deze pagina

Duizendknoop cannelloni

Japanse duizendknoop is een heel agressieve woekeraar. Als je die in je tuin hebt krijg je hem bijna niet meer weg. Opeten dan maar! Vaak worden de jonge stengels van de Japanse duizendknoop als rabarber klaargemaakt. Dit is na aanleiding van Meret Bissegger eens een ander recept met de dikkere stengels.

 

Ingrediënten

- 6 dikke Duizendknoop stengels 
- 1-2 el zonnenbloemolie 
- 100 gr zachte kaas (bijvoorbeeld Ricotta)
- 40 gr kleingehakte walnoten
- 1 el kleingesneden kraailook
- zout
- peper
- nootmuskaat 

 

Bereiding

Gebruik het onderste deel van de stengels, die zijn het makkelijkste te vullen. Schil de stengel. Snij de stengel aan beide kanten van de knoop door. Deze kun je samen met het dunnere deel verwerken tot compote.
Bestrijk de stengels met de olie.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Maak een mengsel van de rest van de ingrediënten en vul die in een spuitzak. 
Vul de stengels, leg ze in een ovenschaal en bak ze 10-15 min in de voorverwarmde oven.

Natuurlijk kun je met de inhoud eindeloos variëren: met vis of juist zoet.
Genoeg mogelijkheden om zelf lekker te experimenteren.
 

Meer weten

Pluk nooit iets wat je niet kent. Er zijn ook heel veel planten en paddestoelen die giftig zijn. Zorg dus dat je goed op de hoogte bent van wat eetbaar is en wat niet. Wij organiseren het hele jaar door workshops over eetbare planten en paddestoelen. Wil je ook een keertje meewandelen, meld je dan aan via de linkjes rechtsboven.

Tot slot

Pluk met respect voor de Natuur: niet te veel, niet het laatste exemplaar en zeker geen beschermde soorten.

Workshops
Zakelijk / groepen