Activiteiten met
eetbare planten, bloemen
en paddenstoelen
Print de pagina print deze pagina

Daslookkappertjes

Beetje vreemd, maar wel lekker; kappertjes van daslookknoppen. Door ze te koken wordt het scherpe knoflookaroma milder.

 

Ingrediënten

- ongeopende daslookknoppen
- grof zeezout
- suiker (per 50 g knoppen 1 el suiker)
- peperkorrels
- laurier

 

Bereiding

Daslook wassen en drogen met keukenpapier.
De knoppen in een jampotje met het zeezout mengen.
Sluit het potje af en laat het 2 dagen staan, waarbij je af en toe schud.
Na 2 dagen de knoppen zo veel mogelijk ontdoen van het zout.
Knoppen samen met de witte wijnazijn en het water in een pan.
Suiker, peperkorrels en laurierblaadjes toevoegen.
Aan de kook brengen en 15 minuten op een matig vuurtje laten koken.
Giet het hete mengsel in de jampotjes waarbij je er op let dat de vloeistog de knoppen bedekt.
Doe de deksel er op en laat ze omgekeerd op een theedoek afkoelen.

Door het koken worden de knoppen olijfgroen en krijgen ze een mildere knoflooksmaak

 

Meer weten

Pluk nooit iets wat je niet kent. Er zijn ook heel veel planten en paddestoelen die giftig zijn. Zorg dus dat je goed op de hoogte bent van wat eetbaar is en wat niet. Wij organiseren het hele jaar door workshops over eetbare planten en paddestoelen. Wil je ook een keertje meewandelen, meld je dan aan via de linkjes rechtsboven.

Tot slot

Pluk met respect voor de Natuur: niet te veel, niet het laatste exemplaar en zeker geen beschermde soorten. Daslook was tot begin 2017 beschermd. Het feit dat ze nu niet meer beschemrd is, is geen vrijbrief om helemaal los te gaan met plukken. Doe dat altijd met respect!

Workshops
Zakelijk / groepen