Activiteiten met
eetbare planten, bloemen
en paddenstoelen
Print de pagina print deze pagina

Zevenbladpesto met appel

Zevenblad is absolute favoriet van De Natuurkok. Zevenblad heeft een heerlijke kruidige smaak en is daarom erg geschikt om er verschillende gerechten van te maken. Zo ook dit recept voor frisse pesto van Zevenblad.
 

Ingrediënten

- 100 gr jong zevenblad
- 3 teentjes knoflook
- 5 radijsjes
- 50 gr pijnboompitjes
- 70 gr oude kaas
- 1/2 appeltje
- sap van een halve citroen
- olijfolie
- beetje zout

 

Bereiding 

Was het zevenblad en droog het vervolgens goed in een theedoek. Maal de knoflook, de radijsjes, de pijnboompitjes en de kaas in een keukenmachine. Voeg de appel, het zevenblad en de citroensap toe en maal alles fijn. Giet tenslotte tijdens het maalproces voldoende olijfolie bij tot de pesto lekker smeuïg is.
Heerlijk op een vers gebakken broodje, op een toastje of in de pasta!

Meer weten

Pluk nooit iets wat je niet kent. Er zijn ook heel veel planten en paddestoelen die giftig zijn. Zorg dus dat je goed op de hoogte bent van wat eetbaar is en wat niet. Wij organiseren het hele jaar door workshops over eetbare planten en paddestoelen. Wil je ook een keertje meewandelen, meld je dan aan via de linkjes rechtsboven.

Tot slot

Pluk met respect voor de Natuur: niet te veel, niet het laatste exemplaar en zeker geen beschermde soorten.

Workshops
Zakelijk / groepen