Activiteiten met
eetbare planten, bloemen
en paddenstoelen
Print de pagina print deze pagina

Zevenbladpesto

If you can't beat it, eat it! Dat is een leuke oplossing voor Zevenblad. Zevenblad is behalve erg lekker ook nog eens gezond: urine-afdrijvend daarmee heilzaam bij jicht en gewrichtspijn.

Ingrediënten?

- 1 handje jong Zevenblad
- 1 handje rucola
- 1 teen knoflook (gepeld)
- 40 gram pijnboompitten
- 1/2 theelepel grof zeezout
- 50 gram parmezaanse kaas (geraspt)
- 100 tot 150 ml extra vergine olijfolie
- peper en zout

Bereiding

Pluk de Zevenbladblaadjes van de takjes. Spoel de blaadjes en de rucola goed af en dep ze droog. Doe ze samen met de knoflook, de nootjes en de kaas in de mengkom van een keukenmachine. Voeg het zout toe en hak alles fijn. Voeg nu geleidelijk, terwijl het hakmes draait, de olijfolie toe, zodat een mooie massa ontstaat. Proef en breng de pesto verder op smaak met versgemalen zwarte peper eventueel wat zout.

Meer weten

Pluk nooit iets wat je niet kent. Er zijn ook heel veel planten en paddestoelen die giftig zijn. Zorg dus dat je goed op de hoogte bent van wat eetbaar is en wat niet. Wij organiseren het hele jaar door workshops over eetbare planten en paddestoelen. Wil je ook een keertje meewandelen, meld je dan aan via de linkjes rechtsboven.

Tot slot

Pluk met respect voor de Natuur: niet te veel, niet het laatste exemplaar en zeker geen beschermde soorten.

Workshops
Zakelijk / groepen