Activiteiten met
eetbare planten, bloemen
en paddenstoelen
Print de pagina print deze pagina

Drie kruiden quiche

Heerlijke quiche gemaakt van wilde kruiden als Vogelmuur, Veldkers en Melkdistel. Allemaal planten die door de meeste mensen gezien worden als onkruid. De Natuurkok weet dat het heerlijke ingrediënten zijn voor een quiche van wilde kruiden. Probeer daarom deze quiche eens.
 

Ingrediënten

Deeg   Vulling
- 250g bloem   - Ui 
- 150g boter   - Paar teentjes knoflook
- 1 ei   - 200 gr Vogelmuur 
- snufje zout   - 200 gr Melkdistel 
- voldoende ijskoud water   - 200 gr Veldkers 
    - 4 el ricotta of kruidenkaas 
    - 1 ei 
    - 2 el maïzena
    - geraspte kaas
     - peper en zout

 

Bereiding

Verwijder de worteltjes en spoel de kruiden meerdere keren in water om aanhangende aarde goed te verwijderen. Laat het vervolgens goed uitlekken. Maak ondertussen korstdeeg van de bloem, de boter, het ei, een snufje zout en voldoende ijskoud water om een soepel deeg te krijgen. Laat het deeg minimaal een half uur in de koelkast rusten. Rol het deeg uit en bak de taartbodem 10 minuten voor op 175 graden Celsius.

Voor de vulling snipper je een ui en een paar teentjes knoflook. Voeg dit samen met de kruiden, de ricotta, het eitje, de maïzena, peper en zout in een keukenmachine. Maal alles tot een groene massa. Schep het mengsel over in de voorgebakken taartbodem, bestrooi het geheel met kaas en schuif de taart nog zo’n 30 minuten in een oven op 175 graden Celsius.

Meer weten

Pluk nooit iets wat je niet kent. Er zijn ook heel veel planten en paddestoelen die giftig zijn. Zorg dus dat je goed op de hoogte bent van wat eetbaar is en wat niet. Wij organiseren het hele jaar door workshops over eetbare planten en paddestoelen. Wil je ook een keertje meewandelen, meld je dan aan via de linkjes rechtsboven.

Tot slot

Pluk met respect voor de Natuur: niet te veel, niet het laatste exemplaar en zeker geen beschermde soorten.

Workshops
Zakelijk / groepen