Activiteiten met
eetbare planten, bloemen
en paddenstoelen
Print de pagina print deze pagina

Pasta met Sponszwam

Herfst? Paddenstoelen eten! De Natuurkok is jouw gids. De Grote Sponszwam is een heerlijke zwam die je tijdens een herfstwandeling in een naaldbos tegen kunt komen. Door zijn vorm is hij met geen andere paddestoel te verwarren. Het schoonmaken van de Grote Sponszwam is een flinke klus, maar dan heb je ook wat! De Grote Sponszwam kun je bakken, drogen of invriezen.

Ingrediënten

- Sponszwam (1 plak 3 cm dik per persoon)
- roomboter
- scheutje olijfolie
- 3 sjalotjes
- scheutje room
- beetje vegetarische boullionpoeder
- bosje peterselie 
- peper
 

Bereiding

Snij de Sponszwam in 1 cm kleine stukjes. Was die heel erg goed en droog ze goed af!! Smelt de roomboter samen met de olijfolie in een pan. Fruit het uitje en voeg de Sponszwam toe. Voeg na 3 minuten de room en boullionpoeder toe. Als de saus de gewenste dikte heeft, voeg je de fijngehakte peterselie toe. Eventueel op smaak brengen met peper. Serveren met pasta!

Meer weten

Pluk nooit iets wat je niet kent. Er zijn ook heel veel planten en paddestoelen die giftig zijn. Zorg dus dat je goed op de hoogte bent van wat eetbaar is en wat niet. Wij organiseren het hele jaar door workshops over eetbare planten en paddestoelen. Wil je ook een keertje meewandelen, meld je dan aan via de linkjes rechtsboven.

Tot slot

Pluk met respect voor de Natuur: niet te veel, niet het laatste exemplaar en zeker geen beschermde soorten.

Workshops
Uitgelicht
22 januari 2022
31 december 2022
Zakelijk / groepen