Activiteiten met
eetbare planten, bloemen
en paddenstoelen
Print de pagina print deze pagina

Stamppot wilde kruiden

Zelfs in de winter kun je nog eetbare planten vinden, zeker als het een milde winter is. Kijk maar eens goed onder de afgestorven planten in een ruig stukje. Daar vind je brandnetels, vogelmuur, duizendblad. Voldoende lekkers voor in een stamppotje.

Ingrediënten

- 1,5 kilo kruimige aardappelen
- 600 gram wilde planten (brandnetels, vogelmuur, duizendblad)
- Spekjes (of kaas voor vegetariërs)
- scheutje melk
- peper
- zout
- snufje nootmuskaat

Bereidingswijze

Schil en was de aardappelen. Snijd ze in stukken en kook ze met water en zout in ongeveer 20 minuten gaar. Bak intussen de spekjes en was de wilde planten. Blancheer ze kort in kokend water en laat ze goed uitlekken. Snij de planten in smalle reepjes. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper. Roer de melk en de boter door de puree. Schep de fijngesneden planten, de spekjes (of kaas) door de puree. Breng de stamppot op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Meer weten

Pluk nooit iets wat je niet kent. Er zijn ook heel veel planten en paddestoelen die giftig zijn. Zorg dus dat je goed op de hoogte bent van wat eetbaar is en wat niet. Wij organiseren het hele jaar door workshops over eetbare planten en paddestoelen. Wil je ook een keertje meewandelen, meld je dan aan via de linkjes rechtsboven.

Tot slot

Pluk met respect voor de Natuur: niet te veel, niet het laatste exemplaar en zeker geen beschermde soorten.

Workshops
Zakelijk / groepen