Terug naar de basis

De Natuurkok zet zich in voor meer Verbinding tussen mens en natuur

Bekijk onze activiteiten


15

Jaar ervaring

1.000+

Tevreden klanten

7

Verschillende cursussen

Welkom bij De Natuurkok

Steeds meer mensen voelen de behoefte om weer vertrouwd te raken met de natuur, en vooral met wat zij aan eetbaars biedt. De Natuurkok brengt je terug naar die basis. Naar de jager-verzamelaar in jou die al het moois en lekkers  in diverse landschappen weet te herkennen en daarmee maaltijden bereidt op vuur. Deel met alle deelnemers van onze Jaaropleiding 'Eten uit de Natuur', workshops, groepsactiviteiten en andere evenementen de liefde voor de natuur, het buitenleven en lekker eten.

Lieve groet,

Danielle Berghmans

Welkom bij De Natuurkok

Steeds meer mensen voelen de behoefte om weer vertrouwd te raken met de natuur, en vooral met wat zij aan eetbaars biedt. De Natuurkok brengt je terug naar die basis. Naar de jager-verzamelaar in jou die al het moois en lekkers  in diverse landschappen weet te herkennen en daarmee maaltijden bereidt op vuur. Deel met alle deelnemers van onze Jaaropleiding 'Eten uit de Natuur', workshops, groepsactiviteiten en andere evenementen de liefde voor de natuur, het buitenleven en lekker eten.

Lieve groet,

Danielle Berghmans

*4-Seizoenen kruidencursus* boek NU!

Laat je leiden door het ritme van de Natuur en haar seizoenen!

  • Ontdek hoe je seizoensgebonden wilde kruiden heerlijk kunt combineren in  gerechten  
  • Leer de medicinale toepassingen van wilde kruiden
  • Pas deze kennis direct toe en maak zelf enkele medicinale/ zelfzorg producten 
  • Maak traditionele gebruiksvoorwerpen die horen bij het seizoen
  • Raak geïnspireerd door de symboliek en rituelen van het seizoen
  • Blijf op de hoogte van wat er groeit en bloeit door de online Natuurkok community


Wees er snel bij want we starten al in maart!

*4-Seizoenen kruidencursus*  boek NU!


    Laat je leiden door het ritme van de Natuur en haar seizoenen!


    • Ontdek hoe je seizoensgebonden wilde kruiden heerlijk kunt combineren in  gerechten  
    • Leer de medicinale toepassingen van wilde kruiden
    • Pas deze kennis direct toe en maak zelf enkele medicinale/ zelfzorg producten 
    • Maak traditionele gebruiksvoorwerpen die horen bij het seizoen
    • Raak geïnspireerd door de symboliek en rituelen van het seizoen
    • Blijf op de hoogte van wat er groeit en bloeit door de online Natuurkok community

    Wees er snel bij want we starten al in maart!

Jacqueline via FB

★★★★★

We hebben met het gezin een heerlijke ochtend gehad bij de Natuurkok! Veel geleerd over kruiden uit het bos, vuur maken en koken met de Dutch Oven! Maar het leukst was eigenlijk de ontspannen sfeer die Daniëlle weet te creëren. Even een ochtend de buitenwereld vergeten, dank je wel Daniëlle !

Judith - Teamleider 

★★★★★

Samen met een vriend meegedaan aan het eetbare bos. Goed ontvangen met een warm vuur. Daarna op pad met een niet te grote groep. Goede en geduldige uitleg. Eenmaal terug samen een heerlijke maaltijd gemaakt. In het voorjaar gaan we nog een keer. 

Menno - Orderpicker 

★★★★★

Het was een erg aangename en leerzame belevenis. Je loopt/fietst nergens meer zonder te kijken of er ook paddestoelen staan. Uiteraard ook lekker zelf gekookt met onze eigen ingrediënten, verser bestaat niet. Zeker voor herhaling vatbaar aangezien je echt niet na 1 morgen alles weet over paddestoelen... 


Jacqueline via FB

★★★★★

We hebben met het gezin een heerlijke ochtend gehad bij de Natuurkok! Veel geleerd over kruiden uit het bos, vuur maken en koken met de Dutch Oven! Maar het leukst was eigenlijk de ontspannen sfeer die Daniëlle weet te creëren. Even een ochtend de buitenwereld vergeten, dank je wel Daniëlle !

Daniëlle Berghmans

Ik was als kind al een natuurmens, altijd buiten te vinden. De keuze voor mijn studie was dan ook vrij makkelijk: Bos- en Natuurbeheer want dan was ik veel buiten. Toch liep het na mijn studie anders en deed ik 40 uur per week administratief werk op kantoor.

In het begin ging het wel maar na een paar jaar liep ik steeds meer vast. Tot ik uiteindelijk op 28 jarige leeftijd volledig in paniek weg ben gelopen van mijn werk. “Was dit het dan voor de rest van mijn leven. Niet meer buiten komen? Niet meer intens genieten van de natuur?”

Ik trok dat echt niet en besloot dat het anders moest. Vanuit die roep naar meer balans tussen mij en de natuur heb ik een jaar later mijn eigen bedrijf gestart. Ik moest en zou weer naar buiten. 

Nu, flink wat jaartjes later, kijk ik terug op dat moment. Toen ging het over mijn balans met de natuur en gaande weg kwam ik er steeds meer achter dat het ging over de balans tussen mens en natuur. Dus mijn persoonlijke missie was eigenlijk altijd al de diepere missie van mijn bedrijf De Natuurkok. Hoe mooi is dat.

Elke activiteit die mijn team en ik organiseren staat in het teken van de balans met de natuur. Zo helpen wij de wereld een stukje mooier te maken.

Daniëlle Berghmans

De interesse voor de natuur met alle planten en dieren zat als kind al in m'n bloed. Mijn studiekeus was dan ook vrij logisch: Bos- en Natuurbeheer. Toch liep het na mijn studie anders. Ik deed 40 uur per week administratief werk op kantoor. De hele dag binnen, vreselijk! In het begin ging het nog wel maar al snel liep ik helemaal vast. Ik miste de natuur onbeschrijfelijk en intens. Het moest echt anders! Vanuit die roep naar meer balans tussen mij en de natuur heb ik mijn eigen bedrijf gestart; ik moest en zou weer naar buiten, de natuur in. Mijn persoonlijke missie heeft zich in de loop der tijd verder ontwikkeld. Het gaat nu niet meer om mij, maar vooral om ook andere mensen weer in balans te brengen met de natuur. Hoe mooi is dat. Zo staat elke activiteit die mijn team en ik organiseren in het teken van de balans met de natuur. We helpen op die manier de wereld een stukje mooier te maken.

Sluit je aan bij De Natuurkok community
voor meer gratis recepten en nieuwtjes

Naast de website is het nu ook mogelijk om deel te nemen aan onze Natuurkok-community; dé  plek voor inspiratie over eten uit de natuur. Je vind er de heerlijkste recepten en buitenkook tips. Daarnaast blijf je op de hoogte van wat er op dit moment groeit en bloeit.