Tijdens deze workshop leer je onder deskundige begeleiding van De Natuurkok de fijne kneepjes van het werken met een speciale gietijzeren pan; de Dutch Oven gecombineerd met eetbare planten. Een ochtend vol lekkers en vuur met aansluitend een 3-gangen lunch.
Gerechten gemaakt met Dutch Oven
Onder het genot van een drankje bereiden we gedurende de hele ochtend een 3-gangen lunch voor meerdere personen met verschillende Dutch Ovens en andere gietijzeren pannen zoals skillets.
Hierbij komen natuurlijk de meest gebruikte technieken uitgebreid aan bod en geven we je nuttige tips met betrekking tot het onderhoud en praktische accessoires. Na afloop krijg je de recepten van de 3-gangen lunch mee naar huis.
Heb je zelf een Dutch Oven? Neem die gerust mee. Dan krijg je direct feeling met je eigen materiaal.
Rollade met berkensapstroop en eetbare planten
Tijdens de workshop combineren we biologische ingredienten met eetbare planten, geheel afgestemd op het seizoen. Wat dacht je van mini calzone met ham, kaas en daslook of een procureur rollade met zevenblad, kraailook en een lak van berkensapstroop.
Informatie |
|
Duur: | 9:30 - 13:00 uur |
Deelnemers: | 12 personen |
Plaats: | Omgeving Zeist |
Kosten: | €74,- |
incl 3-gangen lunch met thee, koffie en fris |
Jaaropleiding 'Eten uit de Natuur'
Wil je dieper in de wereld van ‘Eten uit de Natuur’ duiken? Dat kan! Elk jaar organiseren we een Jaaropleiding waarbij we een jaar lang gedurende alle seizoenen in het Nederlandse landschap duiken. Leer het te lezen, te conserveren en te bereiden. Verschillende thema’s aan bod komen, zoals paddenstoelen, kruiden, wild, zeewier, vis en schaal- en schelpdieren. Bekijk hier de mogelijkheden.
Cadeaubon
Vind je dit een leuk cadeautje voor je partner, familielid of vriend? Dan hebben we hier speciale Natuurkok cadeaubonnen.