Activiteiten met
eetbare planten, bloemen
en paddenstoelen
Workshop Wildpluk kaas maken

Leer het oude ambacht om van melk een heerlijk houdbaar product te maken in de vorm van een goudse kaas met natuurlijk wilde kruiden.

Maak in deze workshop je eigen unieke wildpluk kaas

Zelf kaas maken is een magisch proces waarbij het fijn is om de kneepjes van het vak te leren van iemand die het al jaren doet.

Stap voor stap neemt Marianne je mee in het proces waarbij wild geplukte kruiden natuurlijk ook een belangrijke rol hebben. Zij zijn de smaakmakers in de kaas. De kruiden waaruit je kunt kiezen zijn al gedroogd; denk aan Daslook, Brandnetel of Kleefkruid. Maar neem gerust je eigen gedroogde kruiden mee. De mogelijkheden zijn oneindig, het is heerlijk om te experimenteren. 

Tijdens de laatste fase van het kaas maken genieten we van een lichte lunch met natuurlijk ook weer zelf gemaakte kaas. Zo doe je nog meer inspiratie op voor de volgende keer. 

Docent

De kaas maak workshop met wilde kruiden wordt gegeven door Marianne. Onder de naam Natuurlijk Marianne organiseert Marianne workshops waarin ze anderen inspireert met haar liefde voor koken, lekker eten en de natuur. In samenwerking met De Natuurkok zetten Marianne en Danielle een reeks aan conserveerworkshops op om het hele jaar door te kunnen genieten van wildpluksel; zowel eetbare kruiden, eetbare paddestoelen, bessen en wild.

Meld je nu aan voor deze (h)eerlijke beleving! 

Ivm een afmelding hebben we nog 1 plekje beschikbaar!

 

Informatie

Duur:  9:00 - 13:00 uur  
Deelnemers: 10 personen (!)
Plaats: Omgeving Zeist
Kosten: €79,-
  incl lichte lunch met thee en koffie

 

Belangrijk

Deze workshop vindt binnen plaats in verband met de temperatuur die de kaas nodig heeft. Daardoor zijn we gebonden aan de op dat moment geldende Corona regelgeving voor de 'horeca binnen'.
Daarom vragen we je bij binnenkomst om een geldige legitimatie en QR code. 

Workshops
21 november 2021
Workshop Wildpluk kaas maken